Tenkte jeg skulle samle opp litt tips og informasjon til deg som ønsker å reise til London. Jeg fikk god bruk for mange av punktene jeg har skrevet ned, så jeg håper du får det også. Det er jo selvfølgelig veldig individuelt ang fly, hotell og shopping, men flyet og hotellet som vi hadde var jeg superfornøyd med, og det er derfor jeg anbefaler det videre.

Fly; Reisen vår kostet rundt 3000kr og da var fly og hotell inkludert. Det er jo utrolig billig, men hvis du ser litt rundt på nett vil du finne reiser som er enda billigere. Flyturen tar kun to timer, så hvis du vet hvor du skal kan du godt reise på dagstur til London. Vi reiste med Norwegian og er veldig fornøyde med det.

Hotell; Vi bestilte hotell via hotels.com og valget falt på Saint Georges Hotel. Hotellet ligger to minutter unna Oxford Street, og det passet oss midt i blinken. Det var et fint hotell med god frokost, gratis internett, fine rom og det viktigste.. Det var rent og pent! Du kan lese mer om hotellet her. Når du skal bestille hotell burde du se etter om det er frokost inkludert, og hvis det ikke er det må du sjekke prisen. Det er flere plasser som prisen på frokosten er utrolig dyr, så her burde man være litt forsiktig. Du kan ende opp med å betale 500kr for en enkel buffet.
IMG_6721 IMG_6734
Tax free shopping; Annet som er veldig fint med London er at du kan utnytte deg av tax free shopping. Der sparer du momsen som er på 15%, og alt du kan spare er jo bare bra? Det er utrolig lettvint og det eneste du trenger å gjøre er å spørre etter tax free når du betaler i kassen. Da får du en ekstra kvittering som du fyller ut informasjon på. Dette får du hjelp til hvis du ikke vet hvor/hva du skal skrive. Det er lurt å ta med kopi av pass, for jeg vet på primark må de ha passet ditt. Når du har fylt ut alt du skal av papirer, leverer du disse hos tollen før du sjekker inn kofferten din. Etter at de har stemplet, og evt sett igjennom bagasjen din må du innom exchange og levere de stemplede lappene du fikk igjen fra tollen. Der må du bare oppgi kontonummer for å få refusjon. Inne på Gatwick var det veldig enkelt, og du får god hjelp av de ansatte.

Mat og drikke; Det er veldig vanskelig å finne en restaurant som ser ren ut, og som har mat som er spiselig i Oxford Street. Derfor lønner det seg å laste ned appen Tripadvisor. Der får du informasjon fra andre turister om bra matplasser. Vapiano, Hard Rock Cafè og Byron ble våre favoritter og på alle plassene var det bra service og god mat. Og hvis du liker kaffe anbefaler jeg Starbuck. Hver morgen var det kaffe som stod for tur, og den smaker sååå mye bedre i London enn i Norge. Uten om det er Joe & the juice verdt å ta en tur innom. Friskere juice skal du lete lenge etter!
IMG_6804 IMG_6710
Shopping; Vi var innom flere butikker, men det var mange av butikkene som skuffet oss veldig. Jeg hadde høye forventninger til VC men jeg fant ingenting som fristet, og jeg betaler ikke 300kr for ei forbanna truse, hehe. Noen av favorittene mine i London så langt er Primark, Urban Outfitters, Zara, Nike og Schuh. Primark var den plassen jeg handlet mest på, og der sparte jeg utrolig mye penger. Jeg liker primark veldig godt, og synes de har like bra klær der som på H&M og andre billigkjeder. Jeg er av den typen som liker å handle mer for mindre, så derfor er Primark perfekt for meg! Der har de alt jeg trenger- som klær, sko, accessories, kroppspleie… ja, alt hva jeg trenger! Men husk, det er såpass billig at det blir dyrt til slutt.
IMG_6730IMG_6717
Transport; Vi brukte veldig mye taxi og det kostet oss kanskje 200kr frem og tilbake uansett hvor vi skulle. Uten om det brukte vi Gatwick express som går hvert 15min på dagen mens siste tog går klokken 00.35. Dette er fryktelig greit å vite slik at du slipper å ta taxi fra hotellet ditt til flyplassen, for det kan nemmelig bli litt dyrt. Og for all del- prøv å ta en sightseeing med de røde bussene slik at du får sett litt mer av London, og ikke  bare Oxford Street. Jeg tror det koster rundt 300kr og denne kan du benytte deg av i hele 24t. Du kan også hoppe av og på hvor en du vil. Her kan du bestille togbillett med Gatwick express.

Attraksjoner; Det er utrolig mye du kan finne på i London, men vi fikk dessverre liten tid til å utforske selve byen. Vi var mest i Oxford Street, og der var det shopping det stod på. Men Madame Tussauds anbefaler jeg virkelig alle å reise innom. Jeg er fortsatt begeistret over dette, og disse voksdukkene som ser ut som mennesker. Veldig morsomt å få med seg når man først er i London. Men husk å bestill billetter før du kommer dit. Da kommer du i en annen kø som går litt raskere enn de andre. En annen attraksjon du burde få med deg er sightseeing med de røde bussene slik at du får sett litt mer av London. Der har du muligheten til å gå av på flere kjente plasser, og billetten kan du bruke i hele 24t så her får du mye for pengene. Her kan du bestille billett til Madame Tussauds. Andre attraksjoner som er verdt å få med seg er: Tower of London, London Eye, Tower bridge og Buckingham palace.
IMG_6738 IMG_6765
Ta med; Minst mulig klær og sko fra hjemme, reisedokumenter, pass, bankkort og mobil. Da kommer du langt! Men for all del- ikke glem gnagsårplaster!

Og sist, men ikke minst en liten videosnutt fra turen og litt av innkjøpene :-) Husk å sett filmen på 1080 for å få bedre kvalitet.