IMG_7067
Hva er vell bedre enn en bedre middag- på en onsdag? I dag fikk jeg utrolig lyst på lasagne og jammen ble det ikke hjemmelaget. Jeg har fortalt dere før at Toro er min favoritt når det gjelder slike retter men så vet jeg jo at hjemmelaget smaker sååå mye bedre. Men matlaging er ikke min beste side, så det er ikke ofte det blir hjemmelaget. Men dette ble så godt at jeg faktisk vil anbefale den til dere. Hadde egentlig sett for meg flere timer på kjøkknet men det eneste som tar tid er stekingen- resten går som en dans på røde roser! Jeg bytter forresten ut vanlig pasta med fullkorn og melkeproduktene med lette melkeprodukt for å få en litt sunnere variant.


I første omgang trenger du Lasagneplater → 400g kjøttdeig → 1 løk, 1 hvitløk som finhakkes → 3 ss tomatpurè → 1 boks hermetiske tomater → 1 ts oregano, salt og pepper → masse revet ost.

Til hvit saus trenger du 1 ss smør → 2 ss hvetemel → 5 dl melk →  salt og pepper →  en neve med ost

Fremgangsmåte. Stek hvitløk og løk i en stekepanne til den blir blank, tilsett kjøttdeigen → tilsett tomatpurè, tomater og krydder. Stek så dette på svak varme mens du begynner på sausen → Smelt smør i egen kasserolle og tilsett melet etter at smørret er smeltet. Spe så i litt og litt melk og rør godt for å unngå klumper → Kok sausen i noen minutter før du har i krydder og osten → Finn frem en ildfast form der du legger kjøttsaus, hvit saus og pastaplater lagvis. Dryss revet ost på toppen før du steker den på 200 grader i 25 minutt. Server lasagne med frisk salat, noen brødskiver og godt smør!

dinner