Jeg lovet dere en guide etter at jeg hadde vært i Krakow,- og her kommer den. Det er ikke store greiene,- men jeg håper du får litt inspirasjon og tips hvis du skal til Polen. En ting er sikkert, og det er at jeg skal tilbake. Jeg falt pladask for plassen, så du skal ikke se bort i fra at jeg tar meg en tur om ikke så lenge.


HOTELL:
Vi valgte Hotel Galaxy fordi det lå litt uten for byen, det hadde spa og basseng, frokost var inkludert og det var billig å overnatte der. Vi betalte kun 2000kr for tre netter og for meg er dette en helt super pris! Det er haugevis med hoteller rundt om i Krakow, så jeg tror du kan finne et som er bedre,- men jeg sitter igjen med kun gode erfaringer fra dette hotellet. Sentralt men ikke midt i byen, rent, ryddig og god mat. Jeg kommer nok til å booke her neste gang jeg skal til Krakow. 4 4¨SHOPPING: 
Åh, guuuud dette må være himmelen. Shopping i Krakow er et must,- og du finner akkurat det du trenger til en pris du bare kan drømme om i Norge. Vi brukte ufattelig mange timer på shoppingsenteret Galeria Krakowska og Galeria Kazimierz. Her finner du de kjente kjedebutikkene, og noen få merkebutikker. Uten om disse kjøpesentrene kan jeg anbefale å gå i shoppingata som ligger i Florianska. Her finner du flere merkebutikker, og prisene er nesten til å le av. Jeg brukte mer penger på taxfree’n i Norge en det jeg gjorde i Polen og jeg kjøpte en koffert med klær og sko.- Det sier vel litt!
love bbby
MAT
God mat skal du ikke lete lenge etter i Polen. Vi spiste oss stappa for under 200kr, og det var inkludert drikke. Vi fant to restauranter som virkelig falt i smak, og det var disse to vi utnyttet oss mest av.
bianca bianca1

Bianca
Hvor: plac Mariacki 2, 33-332 Kraków, Polen
Pris: Billig! Her får du forrett, hovedrett og drikke for under 200kr.

Har du smakt skikkelig god pasta før? Det tviler jeg på,- for på Bianca var pastaen så god at vi begge ble stumme. Her snakker jeg perfekt tilbredt pasta, med fantastisk saus og ikke minst supergod and ved siden av. Jeg har aldri vært særlig fan av pasta,- men smaker sitter igjen enda og det sier litt.

pimiento

Pimiento

Hvor: Józefa 26, Kraków, Polen
Pris: Prisen på Pimiento er noe dyrere en de andre restaurantene du finner rundt om. Men jeg kan love deg at det er verdt hver eneste krone som blir betalt. Vi betalte rundt 900kr for hver vår biff, øl og dessert.

Pimiento er en argentinsk restaurant som også falt i smak. Lokalet var stæsjet skikkelig opp, og maten var helt fantastisk. Vi bestilte selvfølgelig biff med tilbehør, og ble igjen sittende stumme å nyte maten vi fikk servert. Dessert etterpå? Oh yes. Her snakker vi hjemmelaget is med forskjellige frukter, og det passet perfekt etter en sterk pepperbiff. Anbefales!

WHAT TO DO? 
Det er mye du kan finne på i Polen, men det eneste vi gjorde som turister var å gå rundt på markedet, sjekke ut mathallen, og så tok vi båten som ligger i kanalen slik at vi fikk sett litt mer en kun shoppingen. Vi tok den som var ute på vannet i en time, og det var utrolig fint å sitte rolig (vi hadde jævlig slitne bein) for å se mer av byen. Det er selvfølgelig andre ting du kan finne på i Krakow/Polen også,- men jeg kan ikke anbefale noe jeg ikke har sett/gjort selv. Men neste gang jeg skal til Polen vil jeg benytte en hel dag for å reise til Auschwitz. Jeg synes slike attraksjoner er spennende,- men siden vi kun var i tre dager var det ikke tid til det. Luftballongen ser også utrolig spennende ut! turisterbåttr
LITT GENERELT: 
• Valutakursen i Polen ganget vi alltid med tre for å være på den »sikre siden». 100 norske kroner er 243 polske zloty, og jeg anbefaler å betale med polske zloty i butikkene hvis du får valget. Dette er for å spare penger.
• Ikke gi tips. Vi prøvde å gi tips til ei jente på markedet men det ble ikke tatt så veldig godt imot. Hun ble fornærmet og fortalte at det ikke var vanlig at turister tipset de lokale, og hun følte at vi så ned på henne hvis hun tok i mot. På restauranter er tips som regel med i prisen, men her er det litt mer normalt å tipse servitøren.