Da er det tid for et innlegg med mine Riga-tips! Det var lite å finne på google om Riga, så jeg har nå bestemt meg for å lage et kort innlegg om hva jeg har opplevd, sett, anbefaler og fraråder. Vi fikk ikke sett alt av Riga, men det vi så skuffet ikke oss!

Hotell
Det finnes flere flotte hotell her, men vi valgte å bo på Dreamfill. Vi ble utrolig overrasket da vi stod utenfor, for det var ikke akkurat det vi hadde sett for oss. Vi så på hverandre med spørrende øyner, men så fort vi kom inn og fikk sett rommet hadde vi ikke noe å klage på. Rommet hadde alt vi trengte, og med tanke på prisen vi betalte for fire dager kunne vi ikke annet en å smile. Store rom og grei størrelse på bad, myke senger og for ikke å glemme hvor rent det var! Vi booket hotell via booking.com, og betalte i underkant av 800kr for fire døgn. 70SPISE
Riga er et paradis når det kommer til mat! Her finnes det så utrolig mye forskjellig, og maten var himmelsk. Vi fikk ikke reist innom mange forskjellige restauranter, men de vi prøvde falt virkelig i smak!
Light house
Denne ligger i Jūrmala og har skikkelig god mat. De har alt fra grillet laks til pasta og enkle frokoster. Jeg bestilte pasta carbonara, og den må dere prøve ut hvis dere skal dit. Det er dessverre litt små porsoner, så jeg anbefaler å spise lunsj her, og ikke middag. mat International SV
Denne må du ikke gå glipp av når du er i Riga. Her snakker vi fantastisk mat, og en haug av forskjellige retter som du garantert ikke har smakt før. Restauranten ligger i Hospitalu street 1, og er virkelig verdt et forsøk!

Muffins and More 
Dette er himmelen! Muffins, cake pops, brownie, smoothie… De har absolutt alt! Denne søte kafèen finner du på Ģertrūdes iela 9 ♥muffinsandmore
Wok Away 
JUM! Så enkelt, og så godt! Her får du tidenes wok, som tar deg kun fem minutter. Du bestiller hva du vil av nudler, saus, grønnsaker og kjøtt, og i det du har betalt og satt deg ned får du servert maten din. Dette stedet er perfekt om du blir småsulten, men ikke vil vente mange minuttene før du får servert maten. Wok away finner du over alt i Riga, men den ved siden av Galerija er min favoritt!

B Burgers

ligger i Dzirnavu iela 58. Super god burger, og hjelpsomme servitører. Vi betalte rundt 70kr for en liten flaske vin, burger, fries og dipp. vurgers

SHOPPING 

Som dere sikkert vet er ikke Riga kjent for shopping, men klarer du deg med enkle kjedebutikker finner du deg noe å ta med hjem. Spice (uttales Spitze, ingen skjønner hva du mener om du sier Spice) er et stort kjøpesenter som ligger ca 6 minutter fra gamlebyen. Ta minibuss nr 236, eller buss nr 22. Dette er det beste kjøpesenteret vi var på, og her finner du blant annet Bershka, mango, Pull&Bear, H&M, New yorker, Zara, Drogas, og Michael Kors. Uten om Spice har du også Galerija, Stockmann og Alfa. Litt rundt om kring i gatene finner du også Zara og New Yorker. 4

PLASSER SOM ER VERDT Å SE/IKKE SE

1. Gamlebyen! Her var det superflott å vandre, og vi fikk sett en del. Vi klarte selvfølgelig å gå oss bort, men har du kart og kompass finner du frem. Vanskelig å peke på èn spesifikk ting å se, for hele gamlebyen var flott! IMG_7756
2. Denne mathallen som er anbefalt av alle på google er virkelig ikke verdt det. Lukten av råttent, varmt kjøtt trenger seg inn i nesa di og blir der lenge. Jeg vet ikke hvor lenge jeg stod å brekte meg før vi fant utveien, og hadde jeg ikke kommet meg ut da hadde jeg mest sannsynlig spydd på gulvet inne der. Det er vanskelig å forklare lukten, men den var intens…
mat
3. Jūrmala! Kritthvit strand som du ikke ser enden på, blått hav og er du heldig får du skikkelig god temperatur! Byen er full av koselige kafèer, restauranter og du finner spa på hvert hjørne. Ta toget som går til Sloka, og gå av på Majori. Husk å følg med på stasjonene, for de er ikke så veldig flinke når det kommer til å endre plass på skjermen som henger oppe. Går du av på Majori kommer du nesten rett inn i gågaten! Er du avhenging av WiFi finner du dette i hele byen slik at du kan holde deg oppdatert 24/7. g

SPA

Riga er kjent for spa, men ikke alt er like aktuelt. Du ser fort hvem du burde gå for, og ikke gå for! Vi valgte å ta spa annen hver dag, og valget vårt falt på Calmena Spa som ligger i øverste etasje på Galerija og Baltic Beach Hotel & Spa som ligger i Jūrmala. Her var det flinke massører, prisen var ikke verst og servicen var upåklagelig. Jeg anbefaler å ta aromaterapi på Calmena, og Classic massage på Baltic. e