Det er mye å spare på reise, bare du orker å gjøre en liten research før du bestiller deg billett til en valgt destinasjon. Lønner det seg å bestille fly og hotell samtidig, eller burde du bestille hver for seg? Når vi reiste til Riga, betalte vi i underkant av 900kr for hotellovernatting i fire dager, med fly tur-retur. Her har du noen få tips til hvordan du kan gjøre din reiste billigst mulig!

Før du bestiller deg en ønsket reise til ditt behov, lønner det seg å sjekke flybilletter og hotell hver for seg, før du bestiller en eventuell pakkereise. Jeg har ofte spart utrolig mye penger på å kjøpe hotell og flybilletter hver for seg, men det er ikke alltid det lønner seg. Det er anbefalt å bestille flybilletter 56 dager i forveien! Da kan du spare opp til 26%, og det er mye penger. Sjekk også med flere flyselskaper, for det kan skille flere tusenlapper mellom de forskjellige selskapene. Finner du ikke billig hotell og fly, så kan du sjekke restplass på finn, eller lignende. Her tilbys det utallige reiser til en billig penge, og du klarer lett å finne en reise som koster under 1200kr. Som dere sikkert vet, er det ikke lønnsomt å reise når alle andre har ferie. Da øker prisene betraktelig, så har du mulighet for å reise utenom de ordinære feriedagene, så anbefaler jeg det!

Noe annet du kan gjøre for å spare mest mulig under turen din er å dele koffert hvis du skal reise sammen med noen. I følge norwegian.no tar de 200kr per innsjekket koffert, så allerede her kan du spare litt. For uten om det, anbefaler jeg å ta med mat fra hjemme! En bagett og en brus på Gardermoen koster deg masse, så det å ta med mat fra hjemme er lurt. Nesten all type mat får du igjennom sikkerhetskontrollen, så da kan du ta med deg mye slik at du har mat på flyplassen, og når du er i luften. Noe annet du kan spare penger på, er å investere i reisestørrelseflasker. Disse er fine å ha shampoo, balsam, såpe, ansiktskrem ol. i, slik at du slipper å kjøpe dette der du er.

Sjekk også plassen du skal til, når det kommer til hvilke taxier, busser/tog, restauranter, og attraksjoner som er billigst. Taxi er som oftes det dyreste du kan benytte deg av, når det kommer til fremkomstmiddel. Buss og tog i utlandet koster nesten ingenting, men vi er alt for dårlige til å sjekke opp slike ting før vi er der. Her kan du spare utrolig mye penger! Når det kommer til attraksjoner kan det lønner det seg å bestille på nett, mens andre ganger er det billigst å bestille attraksjoner når du er i landet. Sjekk nett før du bestiller med arrangør!

Vi nordmenn liker ikke forandringer. Når vi booker ferie, er det Spania, Hellas og Kroatia vi som oftes velger. Lønner det seg? Ja, vi har vært der før og vet hva vi kommer til,- men lommeboka er ikke helt enig der. Du finner blant annet flere badeperler rundt om i Øst-Europa, og disse destinasjonene er mye billigere enn andre vanlige destinasjoner vi nordmenn foretrekker. Reisemål som Jūrmala i Latvia eller Gdansk i Polen er fantastiske steder, som slår vanlige charterturer ned i støvlene ♥