Mat på budsjett trenger ikke være ihjelkokte nudler, for setter du deg ned å skriver en skikkelig handleliste og har fantasi kan du oppnå mye god mat til en skikkelig billig penge. Hovedingrediensene i de forskjellige matrettene her er egg, hvetemel, gjær, melk og grønnsaker. Uten om de få matrettene jeg nevner nedenfor, er også gratenger, pytt i panne, salater og pastaretter billige alternativ. Så, selv om det er trangt om pengene er det ikke maten du skal bekymre deg mest for. Det finnes tusenvis av forskjellige matretter som faktisk ikke koster mer enn 14 kroner porsjonen. Men husk for all del å sjekk hva du har i kjøleskapet og fryseren før du begynner å handle!

SUPPER
Ja, til mer suppe i hverdagen! Grønnsaksuppe, tomatsuppe, blomkålsuppe, fiskesuppe, restesuppe… Du kan lage suppe av absolutt alt, og har du rester etter middager, lunsj eller frokost kan du garantert benytte deg av dette i suppen. Med hjemmelaget rundstykker laget av hvetemel, gjær, salt og vann blir du garantert mett!

PANNEKAKER

Pannekaker er superdigg, enkelt å lage og ikke minst billig. Det eneste du trenger her er egg, hvetemel, litt salt og melk. Server pannekakene med det du har i kjøleskapet. Syltetøy, sukker, oster, rømme eller spis de som de er. Her har du mye å velge mellom!

HAVREGRØT
Personlig synes jeg havregrøt kan bli kjedelig, men etter at jeg prøvde meg på forskjellig topping har dette blitt fast frokost og lunsj. Her trenger du kun to ingredienser- havregryn og melk eller vann. Kjøper du inn syltetøy til pannekakene kan du benytte dette som topping på havregrøten. Er du tom for melk, kan du lage havregrøt med vann! Er du ekstra sulten kan du ha i ett egg, dette utgjør ingenting på smak men du blir god og mett.

OMELETT
Omelett er en enkel matrett som kan lages til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Alt ettersom hva du måtte ønske! Jeg lager mine omeletter med egg og vann, og jeg varierer veldig med hva jeg ønsker å tilsette den. Alt av rester som grønnsaker, kjøttbiter, diverse pålegg og ost kan benyttes så her må du bare ha god fantasi. Med en enkel salat og hjemmelagde rundstykker får du næringsrik mat, til en utrolig billig penge.

WOK
Jeg får ikke sagt det nok, men det du sitter igjen med etter andre matretter kan brukes til så mangt. Skjær opp diverse grønnsaker som blomkål, brokkoli, løk, poteter, paprika, gulrot og fres dette i pannen. Tilsett ønsket saus (sursøt er farlig god!), og kok opp ris for å få i deg litt stivelse. Kjøtt, fisk og kylling kan du selvfølgelig tilsette hvis du ønsker det!

PIZZA
Du trenger ikke kjøpe ferdigpizza for å overleve. Det er mye billigere å lage selv, og min favoritt er hjemmelaget pizzabunn laget av havregryn, hvetemel eller annet grovt mel, vann, gjær, salt og topping med hva jeg har i kjøleskapet. I dag hadde jeg igjen litt rester, så denne er toppet med bogskinke, ost, cashewnøtter, ananas, chili og krydder. Langt i fra kjedelig, mye smaker og utrolig godt! Spiser du ikke opp pizzaen, kan den fryses og spises ved en senere anledning.